Szabó Magdáról diákszemmel

Egyetem

Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából rendez programsorozatot a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolája az Arany János téri tanulókkal.
A debreceni származású írónő egyik legnépszerűbb ifjúsági regénye, az Abigél sorai keltek életre október 5-én, csütörtökön a Kossuth Gyakorlóban. Az Arany János téri feladatellátási hely diákjai adtak elő egy rövid részletet a Szabó Magda születésének jubileumi évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen.

– Az volt a cél, hogy megidézzük azt a miliőt, azt a hangulatot, amit Szabó Magda könyveiben olvashatunk. Szeretnénk, ha a gyerekek megértenék azokat az értékeket, amiket a legendás írónő művei közvetítenek – tájékoztatott Denichné Hajdu Tímea intézményvezető-helyettes.
A programsorozat részeként a diákok interaktív játékokkal jelenítik meg Abigél legendáját az iskola falai között. Az aulában felállított ládába ebben a félévben a tanulók az iskolával kapcsolatos kívánságokat rejtő cetliket dobhatnak, melyekből a tanári kar teljesít majd néhányat. A mini galériában Szabó Magda alkotóhelye elevenedik meg, a rendhagyó irodalom órákon túl pedig filmklubbal és novellaíró-versennyel tisztelegnek az írónő előtt. Emellett tavasszal a humán műveltségi verseny programjai is Szabó Magda munkássága köré szerveződnek majd.

unideb.hu