Megkapták okleveleiket az első idei diplomások

Egyetem

Kilencvenöten vették át doktori oklevelüket Csernoch László tudományos rektorhelyettestől és Mátyus László dékántól június 16-án, pénteken, az Általános Orvostudományi Kar diplomaosztóján.
Az egyetem Díszudvarán 31 magyar és 64 külföldi állampolgárságú diákot avattak orvossá, miután esküt tettek arra, hogy orvosi tudásukat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítják. Öt magyar és nyolc külföldi tanuló végezett summa cum laude minősítéssel.

Az ünnepi tanácsülésen elismeréseket is átadtak. Címzetes egyetemi tanári címmel tüntették ki Boros Péter osztályvezető főorvost a Debreceni Egyetem érdekében végzett kiemelkedő munkájáért. Oklevéllel jutalmazták Balla Gábort, az Általános Orvostudományi Kar most végzett hallgatóját a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában végzett kiemelkedő munkájáért. A pénteken felavatott orvosdoktorok közül Mihali Pálnak és Balla Gábornak Pro Facultate Iuventutis díjat adományoztak kiemelkedő tanulmányi és közéleti tevékenységük elismeréseként. A DEHÖK Elnökségi Elismerő Oklevelét a Debreceni Egyetemen végzett szakmai és közéleti tevékenységük elismeréseként a friss diplomások közül Balla Gábor, Balogh Kinga, Mihali Pál, Silye Annamária, Hamad Mussa és Helgadóttir Solveig Lind vették át.

A Zeneművészeti Kar a hagyományokhoz hűen idén is zenés ünnepséggel búcsúztatta végzős hallgatóit. Ebben a tanévben alapképzésben 13-an, mesterképzésben pedig 45-en tettek eleget a diplomakiadás feltételeinek. A művész-, illetve tanár szakok végzettjei a magyar és az egyetemes kultúra szolgálatára esküdtek fel a Liszt teremben június 17-én, szombaton megtartott diplomaosztón.

Az egyetem hallgatói érdekében kifejtett több évtizedes kimagasló tevékenységéért „Pro Auditoribus Universitatis Debrecen” Díjat vehetett át az ünnepségen Duffek Mihály dékán, az elismerést az adományozó Hallgatói Önkormányzat elnöke, Bognár István Ádám adta át. A DEHÖK emellett Elnökségi Elismerő Oklevéllel jutalmazta a kar klasszikus klarinétművész mesterszakos hallgatóját, Tóth Anitát, a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója kitüntetést pedig országos versenyeredményei, kiváló tanulmányi átlaga és példamutató emberi értékei miatt Szekér Attila klasszikus ütőhangszerművész érdemelte ki ebben a tanévben.

unideb.hu