Rangos szakmai elismerés Séllei Nórának

Egyetem

Országh László-díjban részesült Séllei Nóra, a Debreceni Egyetem Brit Kultúra Tanszék egyetemi tanára a Magyar Anglisztikai Társaság 13. konferenciáján, amelyet január 26-28. között rendeztek Egerben.
Az angol nyelvű népek kultúrája, irodalma, társadalma került előtérbe a Magyar Anglisztikai Társaság konferenciáján az Eszterházy Károly Egyetemen. A program célja, hogy az angol nyelv kutatóinak fórumot biztosítson legújabb kutatási eredményeik bemutatására, illetve tudományos tapasztalatcserére. A nemzetközi konferencia a legrangosabb hazai esemény az anglisztika kutatói számára. A kétévente rendezendő szakmai találkozóra csaknem tíz országból mintegy 200 résztvevő érkezett, akik tematikusan felépített szekciókban számoltak be legfrissebb kutatási eredményeikről.

A tudományos előadások és vitafórumok mellett a konferencián adták át az Országh László-díjat, amelyet idén Séllei Nóra, a Debreceni Egyetem professzora vehetett át. A díjat nemzetközileg elismert, angol nyelven publikáló tudós kaphatja, aki méltó képviselője a hazai anglisztikának. Az elismerést a nagy szótárszerkesztő tudós emlékére 1997-ben alapították.

unideb.hu