Mozizz jótékonyan!

Egyetem
Egész éjszakán át tartó mozizás és sütivásár várta az érdeklődőket a Hallgatói Önkormányzat és az Apolló Mozi közös jótékonysági moziestjén.

Jótékony szórakozás – Mozizz A Gyermekekért! címmel szerveztek a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi, Informatikai, Természettudományi és Technológiai Kar Hallgatói Önkormányzatai és az Apolló Mozi közös jótékonysági moziestet december 5-én.

A negyedik éve minden télen megtartott rendezvény összeköti a kellemest a hasznossal: a hallgatók ki tudnak kapcsolódni a vizsgaidőszak előtt, és egy jótékony ügyet is támogatnak. A szórakozni vágyó fiatalok hat filmet láthattak egyetlen belépőjeggyel: Haverok fegyverben, Snowden, Kiéhezettek, Palackposta, és természetesen a magyar filmek sem maradhattak ki a sorból: A mártfűi rém és A kút.

A mozijegyekből és a támogatójegyekből befolyó teljes összeget a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára ajánlották fel a szervezők.

A ReFoMix Noprofit Közhasznú Kft. által működtetett “Fecske” és “Fészek” Családok Átmeneti Otthonaiban élő gyerekeknek szervez évek óta programokat az egyetemi SZÖSZ Mindenkiért Egyesület, akik most Jótékony Sütivásárral kapcsolódtak a Moziéjszakához. Browniet, mézeskalácsot, hókiflit és teát készítettek. A szervezők első alkalommal az átmeneti otthon gyermekeinek is külön készültek: 40 gyermek érkezett kíváncsian az Apolló Moziba, ahol maga a Mikulás fogadta őket és ott voltak az egyetem kabalamókusai: eDE és eDÉné is.

A csomagok mellett rajzfilm várta őket egy külön gyerekeknek szánt vetítés keretein belül.

– Elsősorban a diákoknak próbáltunk kedveskedni a rendezvénnyel, de mivel jótékonyan mozizni boldogság, ezért a vetítések nyitottak voltak mindenki számára. Nem kötelező egyetemistának lenni ahhoz, hogy segítő kezet nyújthass a rászorulóknak – fogalmazott Czirbik Dávid, a Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.