Itt járt a Mikulás!

Egyetem

Hosszú útja során a Debreceni Egyetemre is ellátogatott a Mikulás. Ajándékot hozott több mint 400 gyermeknek, akik dallal fogadták a nagyszakállút vasárnap a Főépület Aulájában.

A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja a Lelkierő Egyesülettel harmadik alkalommal tartotta közösen az egyetemei dolgozók gyermekeinek téli ünnepségét. Az érkező szülőket és gyermekeket krampuszok várták a regisztrációnál, ahol egy-egy szem szaloncukor is járt a vendégeknek.

Az Aulában a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói jóvoltából halk gitármuzsika és a Télapót váró dalok fogadták az ünneplőbe öltözött gyerekeket, akik közül többen is – az alkalomhoz illően – pirosba, vagy feketébe öltöztek.

Végül természetesen megérkezett a várva várt Mikulás is, aki zsákjában valóban minden jót, de főleg édességet hozott a gyerekeknek.

A program egyben a december 9-ig tartó Mentálhigiénés Egyetemi Napok nyitóeseménye is volt. A rendezvénysorozat december 6-án, kedden Esélyegyenlőségi Nappal folytatódik a Főépület Díszudvarán.