A legjobbak között a Debreceni Egyetem

Egyetem
Az élbolyba tartozik a Debreceni Egyetem, és az egyik leggazdagabb képzési kínálatot nyújtja Magyarországon – a HVG legfrissebb egyetemi rangsora szerint.

A megjelent Diploma 2017 egyetemi főiskolai ranglista élén a hallgatói összlétszámot tekintve a Debreceni Egyetem (DE) áll. 18471 nappali tagozatos diákjával a DE az ország legnagyobb egyeteme, az összesített intézményi rangsorban pedig az 5. helyet foglalja el.

Külön statisztika foglalkozik a lapban az oktatók kiválóságának összevetésével, ebben a tudományos fokozattal rendelkezők száma alapján a 2. helyen áll a Debreceni Egyetem, amelyet egyedül csak az ELTE előz meg.

A karok rangsorát tekintve különösen jó eredményeket tud felmutatni az intézmény, hiszen a listán az első 25-ben 3 debreceni kar is szerepel: az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) a 6., a Bölcsészettudományi Kar a 11., a Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) pedig a 24. a listán.

A HVG a hallgatói érdemek – többek közt a nyelvvizsga megléte – alapján is rangsorol, és ezek szerint is előkelő helyen állnak a DE képzései.

Az orvos- és egészségtudományi képzésterületen a hallgatók kiválósága alapján második az ÁOK, 3. helyezett a sport és a jogi képzés, a TTK pedig – ugyancsak a hasonló képzési területek összevetésében – a 4. helyen zárt.

A statisztika elkészítéséhez a 2015/16-os tanév adatait vették figyelembe.