Erősítés az első osztályból

Egyetem Sport
Leigazolta Velkey Jánost az első osztályú Zalakerámia ZTE KK csapatától a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. A 192 centiméter magas kosaras a hét második felében csatlakozik az egyetemi alakulathoz.

 Hét forduló után 4/3-as mérleggel az NB1/B keleti-csoportjának ötödik helyén áll a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata. Bár a játékoskeret jelentős átalakulásokon ment keresztül a nyár folyamán, a gárda vezetősége további érkezőkkel igyekszik erősíteni. Velkey János a harmadik szezonját kezdte meg idén Zalaegerszegen, a több játéklehetőség és a vezetők által felvázolt tervek győzték meg a váltásról.

– Nem kezdtük a legjobban a szezont, ezért a céljaink elérése érdekében úgy döntöttünk, hogy változtatnunk kell. Mivel a bizalom töretlen a szakmai stáb és a játékosok felé is, elsősorban erősítésekben gondolkodunk – mondta Becsky István, a DEAC kosárlabda szakosztályának vezetője.

Velkey János 1-es és 2-es poszton bevethető. Zalaegerszeg előtt megfordult a Vasas csapatában és Kecskeméten is, így fiatal kora ellenére már volt ideje bőven a tapasztalatszerzésre a felnőttek között. Utánpótlás-játékosként végigjárta a válogatottakat, korosztályának egyik legtehetségesebbjeként tartják számon.

– Önmagában is nagy erősítést jelent számunkra az ő leigazolása, de mivel János 95-ös születésű, így a fiatal szabályba is belefér még. További erősítésekben is gondolkodunk, de konkrétumokról egyelőre nem szeretnék beszámolni – zárta szavait Becsky István.

unideb.hu