Indulnak az Agóra tudományos klubjai

Egyetem

A robotika klubok mellett tíz természettudományos klub is indul általános- és középiskolásoknak szeptember végétől az Agórában. A 2017. január végéig tartó klubfoglalkozásokon való részvétel ára: 8.000 Ft. Ha valaki két vagy több klubba jelentkezik, az első klub ára ez esetben is 8.000 Ft, de minden további klubra 50%-os kedvezményt biztosítanak.

Minden klubtag egy névre szóló Agóra klubkártyát kap, amellyel az érvényességi időn belül az Agóra Tudományos Élményközpont nyitvatartási időben bármikor látogatható! A foglalkozásokra a agora@agoradebrecen.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Ide várják a felmerülő kérdéseket is.

LEGO® robotika klub (kék)

Kóstolj bele a robotika világába a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével! A kezdő klubfoglalkozáson megtanulhatod a robotika alapjait, megépítheted az első saját lényed, amely lát, hall, mozog, sőt harcol is. LEGO® Mindstorms készletet mi biztosítunk, előfeltétel nincs. Jelentkezés 10 éves kortól. Tervezett időpont: minden csütörtökön 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 29.

Robotika klub (piros)

Merülj el a robotika világában! A középhaladó klubba azokat várjuk, akik már tisztában vannak a robotika alapjaival és szívesen bővítenék tovább ismereteiket. A foglalkozáson LEGO Mindstorms EV3 készlet segítségével teljesen automatikusan működő robotokat építhetsz, amelyeket különböző kihívásokon keresztül, terepasztalon is tesztelhetsz. Megismerkedhetsz a Tetrix készlettel is, a repülőgépalkatrész-minőségű fogaskerekek, motorok és szervók segítségével saját egyedi robotot fejleszthetsz, amelyet akár a LEGO® Mindstorms robotokkal is összekapcsolhatsz. Jelentkezés 10 éves kortól. 1. csoport Tervezett időpont: minden kedden 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 27. 2. csoport Időpont: minden péntek 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. október 7. Agóra Tudományos Élményközpont +36 52 518 620 agora@agoradebrecen.hu www.agoradebrecen.hu

Robotika klub (fekete)

A haladó robotika klubba azokat várjuk, akik már vettek részt nálunk robotika klubban, vagy tisztában vannak a robotika és a programozás alapjaival és szívesen csiszolnák még tovább tudásukat. A klubfoglalkozáson bemutatjuk a robotika mesterfogásait, a programozás trükkjeit, izgalmas kihívásokat teljesítünk és versenyeken is részt veszünk. A robotépítés mellett a robotfejlesztésbe is belekóstolhatsz a Tetrix készlet és az Arduino (Genuino) mikrokontrollerek segítségével. Jelentkezés 10 éves kortól. Tervezett időpont: minden szerdán 16.00-17.30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 28.

Legyél te is feltaláló! littleBits klub

Építettél már saját tervezésű riasztót? Vagy esetleg okos zseblámpát, ami praktikusan csak akkor világít, ha sötét van? A littleBits készletek segítségével a gyerekek minden héten más-más okos szerkezetet építhetnek, igazi találmányokat, amelyek sípolnak, világítanak és mozognak. Jelentkezés 8 éves kortól. Tervezett időpont: minden kedden 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 27.

Játékos tudomány Kísérletezős klub

Növesztettél már kristályokat? Tudod-e, milyen molekulák repkednek a levegőben? Mit rejt az Agóra-tó vize? Láttál már amőbát? Esetleg hideg vizet forrni? Fedezd fel velünk a természet csodáit és kapcsolódj be legújabb kísérleteinkbe! Jelentkezés 8 éves kortól. Tervezett időpont: minden szerda 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 28.

Mentsd meg a bolygót!

Ökoklub Mi van a szobámon túl? Az ökoklub tagjai megismerhetik a körülöttünk lévő élővilágot, megtudhatják, hogyan él napról napra a Föld bolygó. Megvizsgáljuk a környezetet a szénatomoktól kezdve az esőerdőkön és sivatagon keresztül egészen a nagyvárosokig. Számba vesszük a térségünkben élő őshonos élőlényeket, feltérképezzük a Botanikus Kertet, saját növényeket ültetünk, és együtt kitaláljuk, hogyan menthetnénk meg a Földet. Jelentkezés 8 éves kortól. Tervezett időpont: minden kedden 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 27. Agóra Tudományos Élményközpont +36 52 518 620 agora@agoradebrecen.hu www.agoradebrecen.hu

Zöld osztag – Haladó ökoklub

Szélmalom, napkollektor, biomassza – hogyan tehetjük fenntarthatóvá hétköznapjainkat? Ebben a klubban körbejárjuk a környezetvédelemmel kapcsolatos tévhiteket és megismerjük, hogyan hasznosíthatjuk a megújuló energiákat, hogyan csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Jelentkezés 10 éves kortól. Tervezett időpont: minden szerdán 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 28.

Utazás a Föld körül – Környezettudományi klub

Gleccserek, tűzhányók, ciklonok – a klub tagjaival képzeletben bejárjuk a kontinenseket és felfedezzük a legizgalmasabb természeti csodákat. Feltérképezzük az egész bolygót: megnézzük, mit rejtenek a legmagasabb hegycsúcsok és az óceánok legmélyebb bugyrai, mire képes a szél és hogyan alakul ki a sarki fény. Jelentkezés 10 éves kortól. Tervezett időpont: minden kedden 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 27.

A sejtektől az emberig – Biosz klub

Miért fontos tudni, milyen a vércsoportunk? Mi az a tüdőkapacitás? Hogyan működnek az optikai illúziók és becsapható-e a fülünk is? Ebben a klubban megvizsgáljuk az emberi test működését a sejtektől az érzékszervekig. Megnézzük, milyen a DNS mikroszkóp alatt, megismerjük egy mikroszkóp felépítését, és azt, hogy mire használhatunk ilyen eszközöket. Jelentkezés 10 éves kortól. Tervezett időpont: minden csütörtök 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 29.

Irány a világűr! Űrhajózási és csillagászati klub

Milyenek a hétköznapok a Nemzetközi Űrállomáson? Hogyan lesz valakiből űrhajós? Hogyan esznek, pihennek és milyen körülmények között dolgoznak az asztronauták? A klub középpontjában az űr áll, sorra vesszük a világűr felfedezésének mérföldköveit a távcső feltalálásától az űrszondák végső célpontjáig, és megismerjük a csillagászat rejtelmeit is. Jelentkezés 10 éves kortól. Tervezett időpont: minden szerdán 16:00-17:30 Első foglalkozás: 2016. szeptember 28.