Születésnapi ökológiai konferencia

Egyetem

Köhler Mihály kutatómérnök 85. születésnapja tiszteletére tartottak jubileumi tudományos tanácskozást a Böszörményi úti campuson csütörtökön.

A Farmer Expo szakkiállítás kísérőrendezvényeként az ökológiai gazdálkodás és régiófejlesztés témakörében szervezett programon nemcsak Köhler Mihály munkásságát idézték fel az előadók, hanem áttekintették mások mellett az ökogazdálkodás jelenét és jövőjét, valamint korlátait és lehetőségeit is.

Nádrádi András, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Gazdálkodástudományi Intézetének vezetője köszöntőjében visszatekintett Köhler Mihály életének főbb állomásaira és kiemelkedő eredményeire. A szaktekintély 1972 és 1990 között dolgozott a Debreceni Agrártudományi Egyetemen, ahol többek között tervezőként, szaktanácsadóként és kutatóként is tevékenykedett egészen nyugdíjazásáig. Később részt vett a Tokaj vidék ásványi anyagainak tanulmányozásában, 1993-ben pedig saját vállalkozást indított. Húsz éve öko-biológiai gazdálkodással foglalkozik, előállít például tokaji biobort is.
unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.