Még lehet jelentkezni a Barca-táborba

Egyetem Sport

Idén 192 gyermek számára nyílik lehetőség, hogy részt vegyen Debrecen és az FC Barcelona közös nyári labdarúgó utánpótlás táborában.
A két, egyhetes turnusból álló tábor irányelveit és programját a katalán klub dolgozta ki. Három barcelonai edző érkezik, továbbá nyolc helyi szakember segíti a munkájukat, akik a DLA, a DEAC és a DSI alkalmazottjai. A helyi szervező cég a Debreceni Sportcentrum, együttműködő partnerei a Debreceni Labdarúgó Akadémia és a Debreceni Egyetem.

A tábor egyik legfontosabb célja, hogy átadja a fiatal magyar labdarúgóknak azokat az értékeket, amelyeket az FC Barcelona képvisel. Az FC Barcelona hivatalos táborai lehetőséget nyújtanak a technikai és taktikai alapelvek megtanulására, amit az FC Barcelona fejlesztőcsapatainak munkamódszertanán keresztül mutatnak be.

Az FCBCamps program szakmai irányítója az FCBEscola sportigazgatósága: ők biztosítják az edzőket, a munkaprogramot, valamint meghatározzák a követendő irányelveket ezekben a táborokban.

A tábor költségei igazodnak a világ vezető utánpótlás nevelő klubjának költségeihez, de a gyerekek azon kívül, hogy világszínvonalú képzésben részesülhetnek a Barca edzőivel és módszertanával, két garnitúra felszerelést, valamint egy labdát kapnak, illetve egyéb kísérő programokon is részt vesznek. A pallagi DLA komplexum füves pályáin az U7-es korosztálytól az U14-es gyerekekig bezárólag rúgják majd a labdát június 20-24., valamint június 27-július 1. között.

A részvételi díj 80 ezer forint, amely a képezés mellett két készlet Nike-felszerelést és egy labdát, napi háromszori étkezést, valamint szabadidős programokat tartalmaz.

Debrecen városa anyagilag is támogatja a táborok szervezését, és azt is magára vállalta, hogy turnusonként 6, tehát összesen 12 hátrányosabb helyzetű helyi tehetség költségeit finanszírozza, összesen 1 millió forint értékben.

A tábor kapacitása korlátozott, egy turnusban 96-an vehetnek részt, így összesen 192 gyermek számára nyílik lehetőség, hogy a legendás klubcsapat szakembereitől tanulhasson.

Jelentkezés és további részletek az www.fcbcampdebrecen.hu oldalon.

unideb.hu