A távkapcsolatok a 21. században

Egyetem

A távkapcsolatok, a távházasság problematikájával foglalkozik az egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café szezonzáró előadása.

Évszázadok óta foglalkoztatja az embereket, írókat, költőket a szerelem és az azt megnehezítő elválás. Az irodalom, a képzőművészet és a zenei kultúra gyöngyszemeit köszönhetjük annak az érzésnek, amit a kényszerű vagy akár önként vállalt távollét okoz. Azt mondják, csak a távolság mutathatja meg igazán, mennyire hiányzik valaki.

Vajon a 21. században, a tudomány és a technika vívmányainak köszönhetően csökkenthető-e a távolság? Segít-e a telefon, az sms, az email vagy éppen a skype? Ez is kiderül a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café május 25-ei, szezonzáró előadásából.

– A globalizáció, a munkaerő-piaci változások és a modern kommunikációs eszközök új távlatokat es lehetőségeket nyitottak meg a távkapcsolatokban és távházasságokban – mondta az unideb.hu portálnak Kolozsvári Orsolya. A Debreceni Egyetem egykori, ma már az Amerikai Egyesült Államokban élő oktatója kutatásaiban összehasonlítja a távkapcsolatokat a távházasságokkal, valamint feltárja a különbségeket az egy országon belüli, illetve két külön országon átívelő távkapcsolatok között. Felderíti a technológiát, továbbá az idő és tér szerepét a távkapcsolatokban, de emellett újdonságokat hallhatnak az érdeklődők a kapcsolati normák változásáról is.

Időpont: 2016. május 25. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)