Debreceni joghallgató sikere

Egyetem

Első helyezést ért el a Debreceni Egyetem joghallgatója, Pesci Marco az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Versenyen.

Hetedik alkalommal rendezte meg idén a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Versenyt, melynek keretében fiktív jogesetben felmerülő nemzetközi jogi problémákat kellett a hallgatóknak megoldaniuk. Az első és második fordulót követően a május 3-i országos döntőbe tíz hallgató jutott be az, közülük hárman is a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói.

A szóbeli döntőben a korábbi fordulók jogeseteihez kapcsolódó jogi érvelésüket mutatták be a versenyzők, s ezt követően a zsűri ezzel összefüggésben felmerülő nemzetközi jogi kérdéseire válaszoltak.

A döntőben a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Széchenyi István Egyetem nemzetközi jogász oktatóiból, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Jogi Főosztályának munkatársaiból álló zsűri előtt Pesci Marco, a debreceni jogi kar harmadéves jogász szakos hallgatója első helyezést ért el, Gulyás Lilla és Hatházi Réka másodéves hallgatók pedig teljesítményükkel szintén kivívták a zsűri elismerését.

Felkészítő tanáraik Kémeri Zsófia Eszter és Papp Nikolett egyetemi tanársegédek voltak.
unideb.hu