Nőként az informatikusok között

Egyetem

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara is csatlakozott április 28-án az országosan rendezett Lányok Napja programsorozathoz.

A Lányok Napján a fiatalok betekintést nyerhetnek az egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe, melyek megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; hogy bemutassák, milyen érdekes és izgalmas egy műszaki, természettudományos vagy informatikai képzésen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni.

A Debreceni Egyetem Informatikai Karán modern eszközöket, így a virtuális valóság szimulálására képes szemüveget és a 3D nyomtatót is megismerhették az érdeklődők: a harmincnyolc középiskolás lány belekóstolhatott a webdizájnerek munkájába, a fotószerkesztésbe és a grafikus programozás rejtelmeibe is.

A Lányok Napját rendező Bujdosó Gyöngyi, az Informatikai Kar oktatója felhívta a fiatalok figyelmét: nemcsak szép és sokrétű terület az informatika, de kiváló karrier-lehetőséget is tud nyújtani.

– Az informatika olyan terület, ahol nap mint nap új kihívásokkal lehet találkozni. Sok örömet jelentő munka, ami biztos egzisztenciát is jelent. A hölgyeknek igenis helyük van ezen a pályán, szeretnénk, hogy egyre többen legyenek hallgatóink és végzettjeink között – köszöntötte a programon részt vevő középiskolásokat Mihálydeák Tamás, a kar dékánja.

A Debreceni Egyetem Informatikai Karán jelenleg a hallgatóknak megközelítőleg a negyede fiatal hölgy.

unideb.hu