Könyvsziget az Informatikai Karon

Egyetem

Egyedülálló kezdeményezésként „becsületkasszán” alapuló kölcsönkönyvtárat adtak át szerdán a Debreceni Egyetem Informatikai Karán.

Az épületben egy hangulatos könyvszigetet alakítottak ki, ahol a hallgatók változatos kínálatú olvasnivalót találhatnak.

– Külföldi példa alapján 2014-ben a menedzsment tárgy keretében készült el a „Könyvsziget” névre keresztelt, az akkor II. éves informatikus-könyvtáros hallgatók projektterve. Az ötlet elsődleges célja a szünetek hasznos, szórakoztató eltöltésének segítése volt, de hosszú távú célként a csoport egy könyvtári „Pub” kialakítását fogalmazta meg, ami kulturális, szociális funkciókat is betöltene az Informatikai Kar épületében – mondta az unideb.hu portálnak Virágos Márta, a kar oktatója.

– „Ment-e a könyvek által a világ elébb?” – idézte Vörösmarty örökérvényű gondolatait az átadáson Mihálydeák Tamás dékán, utalva arra, hogy annak szellemében válogatták össze a kínálatot, minél szélesebb legyen a választék, ami garancia lehet arra, hogy többen használják szabadidejükben a Könyvszigetet.

Az április 7-én átadott „Könyvsziget” az Informatikai Kar, az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, valamint a Hallgatói Önkormányzat összefogásával valósult meg.