Középpontban a megelőzés

Egyetem

Idén is szűrésekkel és tanácsadással várják a látogatókat a Natural Expon a Debreceni Egyetem szakemberei, akik a SZEBB-programot is bemutatják.

Tavaly tavasszal több mint ötszázan keresték fel a Debreceni Egyetem standját a Fórum bevásárlóközpontban rendezett egészség kiállításon, ahol a Klinikai Központ szakképzett ápolói egészségügyi szűrést végeztek.

A régió egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatójaként, a Debreceni Egyetem Klinikai Központja a szűrővizsgálatok népszerűsítésével és a lakosság tájékoztatásával komoly szerepet vállal a prevencióban, ezért idén is részt vesz április 14-étől három napon át a Natural Expon.

– A kiállításon a Debreceni Egyetem Klinikai Központja és Klinikai Vizsgálatok Irodája közösen jelenik meg mivel nagyon fontosnak tartjuk a szűrővizsgálatokat, ugyanakkor fontos célunk a klinikai vizsgálatok jelentőségének bemutatása is. Hazánkban a szív- és érrendszeri megbetegedés az egyik leggyakoribb halálok, ezért készülünk vérnyomásméréssel, vércukorszűréssel, vérzsír-vizsgálattal, testtömeg meghatározással. Emellett növekszik az igény arra, hogy megismertessük az új terápiás lehetőségeket a laikus közvéleménnyel, a betegekkel és a betegek hozzátartozóival – mondta el Páll Dénes egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatója.

A Debreceni Egyetem idén januárban indította el a klinikai vizsgálatok biztonságának növelésére a “Szakemberek Betegeink Biztonságáért” című országosan egyedülálló programot. Ennek részeként a hatásosság és biztonságosság jegyében az egyetem szorosabban működik együtt a megye háziorvosaival és gyógyszerészeivel a hiteles tájékoztatás és az optimális betegút-kiválasztás érdekében.

A kiállításon „Egészségünk mindennapos figyelmet igényel!” mottóval várják az érdeklődőket árpilis 14-16. között a Fórum Bevásárlóközpont alsó szintjén.