Angol nyelvű konferencia

Egyetem

Az 1945 utáni irodalomra és vizuális kultúrára fókuszálva nemzetközi konferenciát rendez február 26-27-én a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete.

A két nap alatt több szekcióban harmincöt előadást hallgathatnak meg az angol nyelvű konferencián az érdeklődők. Szó lesz: a városi életformákról, a női életterekről, a városhoz való kötődésről, a kultúrák találkozásának megértéséről, de Londonnal, Budapesttel és kanadai városokkal egyaránt foglalkoznak majd a résztvevők. A konferencián a brit krimitől kezdve a fantasztikus irodalmon át a kortárs regényekig elemeznek szövegeket, de kelet-európai filmekkel és maszkulinitással foglalkozó szekciókat is tartanak.

Ahogy Rácz István intézetigazgató a rendezvény megnyitóján kiemelte, a Bölcsészettudományi Karról több tanszék munkatársai bekapcsolódtak előadóként a konferenciába, így például a magyar és olasz tanszékek kutatói is.

Györke Ágnes, a 2015 májusában alapított „Gender, transzlokalitás és a város az 1945 utáni irodalomban és vizuális kultúrában” kutatócsoport vezetője elmondta: első konferenciájukra még az Egyesült Államokból, Tajvanról, Belgiumból és Ausztriából is érkeztek résztvevők Debrecenbe, jövőr