Debreceni flotta a Dunai Regattán

Egyetem

Idén először a Debreceni Egyetem húszfős evezőcsapata is rajthoz áll a Dunai Regattán, az év legnagyobb sportfesztiválján május 7-én.

Az Antall József Tudásközpont által negyedik alkalommal rendezett sportprogram a felsőoktatási intézmények találkozási pontja, a nagy budapesti egyetemek mellett idén először a Debreceni Egyetem hallgatói is megmutathatják, hogyan tudnak evezni és szurkolni. A sportfesztiválra az ország több pontjáról érkeznek pompon csapatokkal kiegészült sárkányhajóflották. A rendezvény toborzójának szerdai, debreceni állomásán, az egyetem Főépületében az érdeklődők hasznos információkat kaphattak a regattáról, az órák közötti rekreációhoz pedig csocsóasztallal és babzsákfotelekkel járultak hozzá a szervezők.

– A program évekkel ezelőtt a Duna-parti egyetemek versenyeként indult. A számos ingyenes programnak, koncertnek és a nagyszerű hangulatnak hála évről-évre egyre több érdeklődő látogat ki az év legnagyobb budapesti sportfesztiváljára. A rakparton a színes nappali programok mellett hajnalig tartó buli is várja az résztvevőket, a talpalávalót többek között a Magashegyi Underground és a Kelemen Kabátban szolgáltatja majd – mondta el Vásárhelyi Dorottya, a rendezvény egyik szervezője.

A sárkányhajóversenyen való részvételhez nincs szükség evezői tudásra, a jelentkezőket a Magyar Sárkányhajó Szövetség készíti majd fel a megmérettetésre. A nevezéshez egy 7 másodperces bemutatkozó, úgynevezett „Vine- videót” kell készíteni, melyet március 10. és 18. között kell feltölteni a dunairegatta.hu oldal regisztrációs felületére. Érdemes sietni, ugyanis az első öt bátor vállalkozó gyorsaságát a szervezők automatikus csapatba kerüléssel jutalmazzák, míg további 15 evezőst a kreativitásuk alapján választanak ki. A csapat szurkolótáborát a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata toborozza majd.

Nevezz & evezz Te is az év sportfesztiváljára!