A kosarasok és futsalosok hétvégéje

Egyetem

A DEAC férfi kosárlabdázói idegenben, a nők és a futsal csapatok pedig hazai pályán küzdenek a pontokért január utolsó napjaiban.

Közvetlen riválisához látogat a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a másodosztályú kosárlabda bajnokság következő fordulójában. A Honvéd a karácsonyi szünet után még ugyanolyan mérleggel állt a tabella negyedik helyén, mint a DEAC, ám a 2016-os esztendő egyelőre nem a budapestiekről szól. Az év első mérkőzésén kikaptak az utolsó helyezett MAFC-tól, míg múlt héten a Tiszaújváros otthonában maradtak alul. A jelenleg harmadik helyen álló debreceni együttes is ugyanazzal a két ellenféllel találkozott legutóbb, mint vendéglátója, ám a DEAC meggyőző magabiztossággal hozta ezeket az összecsapásokat. Nem lesz azonban egyszerű dolguk a debrecenieknek, hiszen Puskás Artúr tanítványai hazai pályán eddig még nem találtak legyőzőre.

– A belső embereik közül Stefán az, akit mindenképpen ki kell majd kapcsolnunk, mezőnyposzton pedig Szollár és Szalai a csapat vezéreivé nőtték ki magukat, úgyhogy rájuk külön figyelmet kell majd fordítanunk – vélekedett előzetesen fiatal irányítónk, Nagy Botond.

A hazai pályán eddig mind az öt mérkőzését megnyerő Honvéd otthonában tehát maximális koncentráltságra lesz szüksége a DEAC-nak, ha a győzelemért járó két ponttal szeretnének távozni.

– Az elmúlt találkozókhoz képest az lesz a különbség, hogy most már kintről is be kell majd találnunk, mert ez egy igen acélos védelem, sokkal jobban védekeznek azoknál a csapatoknál, akikkel eddig 2016-ban találkoztunk – mondta a csapatkapitány, majd hozzátette: ha a belső posztokon fel tudják őrölni ellenfelüket, akkor képesek lehetnek nyerni a fővárosi oroszlánbarlangban. A Budapesti Honvéd elleni találkozó szombaton 16 órakor kezdődik.

A DEAC női kosárlabda csapata hazai pályán játszik a hétvégén, a másodosztályú bajnokság 15. fordulójában. Vasárnap 18 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a bajnoki címért küzdő Nyíregyházát fogadják.

A DEAC Futsal Club az NB II Keleti csoportjában az UFC Gyömrő ellen küzd február 1-jén, hétfőn 18 órától az egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában. A tavaszi nyitófordulóban a listavezetőtől elszenvedett vereség után csapatunknak az idény hátralévő részére az a feladat jutott, hogy megpróbáljon a szoros középmezőny élére kapaszkodva legalább minimálisan javítani a tavalyi 6. helyezésén.

Elvesztett önbizalmunk visszaszerzésére, ingadozó formán stabilizálására alkalmas ellenfélnek tűnik, az idegenben még nyeretlen Gyömrő gárdája. A Pest megyei nagypályás másodosztály középmezőnyében vitézkedő vendégek futsalban is egy csapatot alkotnak, akiket az őszi fordulóban Bagi Tamás triplájával és Kántor Tamás duplájával 5:1-re sikerült felülmúlnunk. Illés Dávid combsérüléssel bajlódik, Vámosi Marcell külföldi úton van, míg a keret több tagja egyetemi vizsgaidőszak révén tanulmányi elfoglaltság miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, így várhatóan hazai pályán mutatkozik be a felnőttek között két fiatal, tehetséges futsalosunk: Pap Zsolt és Sándor Bence.

A mérkőzés abból a szempontból történelmi lesz, hogy először játszanak férfi futsal mérkőzést az új Dóczy utcai egyetemi csarnokban. Rögtön megméreti magát a férfi futsal csapat mellett az egyetemi Multimédia Kompetencia Központ is, mely a Debreceni Egyetem történetében először közvetít élőben sporteseményt.

A szervezők és a csapat igyekeznek majd kiszolgálni a remélhetőleg szép számú közönséget, így értékes nyereményekért tombola és góltotó játék, illetve csinos szurkolólányok akrobatikus műsora várja a kilátogatókat.

A DEAC női futsalosai is hazai pályán szerepelnek a hétvégén. Január 31-én, vasárnap a listavezető Brand Mission – U-Light Tolna-Mözs érkezik Debrecenbe, a mérkőzés 16 órakor kezdődik a Sporttudományi Oktatóközpontban.