Jogász-diplomaosztó volt pénteken

Egyetem

A Debreceni Egyetem jogi karának téli diplomaosztóján negyvenhét jogászdoktort avattak, akik esküt tettek arra, hogy megszerzett tudásukat a hivatás gyakorlása során a nemes jogászi hagyományokhoz híven mindvégig gyarapítani fogják.

Szabadfalvi József dékán ünnepi beszédében kiemelte, hogy az egyre nemzetközibbé váló felsőoktatási környezetben nemcsak a kor kihívásainak, de a hallgatói elvárásoknak is megfelelve igyekszik a kar minőségi szolgáltatást nyújtani, az oktatási profilját alakítani.

– Az eddigi kurrens jogi és igazgatási szakjaink mellett 2013-ban indítottuk meg a jogi asszisztens felsőoktatási szakképzésünket, illetve 2014 februárjában az első angol nyelvű, Európai és nemzetközi üzleti jog LLM mesterszakunkat, amelynél egyre növekvő külföldi érdeklődés tapasztalható. A Nyugat-Európában és a tengerentúlon rendkívüli népszerűséggel bíró új szakunkat székhelyen kívüli képzés formájában múlt év őszétől a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karán is működtetjük. A most diplomát átvevő jogász kollégákat is szeretettel invitálom e kétszemeszteres mesterszak elvégzésére – mondta Szabadfalvi József dékán.

A téli diplomaosztón az európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szak egy külföldi hallgatója is átvehette oklevelét.

Az oklevélátadó ünnepségen a már gyakorló jogászok által választott kriminalisztikai szakjogász szakirányú továbbképzés végzettjei közül tizennégyen kapták kezükbe a diplomáikat.

– Azt, hogy a képzések terén jó úton haladunk, mi sem bizonyítja jobban, mint az a sok-sok visszajelzés, melyet a munkaadóktól, vagy éppen a jogi és közigazgatási szakvizsga-bizottságokban részt vevő kollégáktól kapunk. Nincs annál nagyobb elismerés egy képzőhely számára, ha végzettjei keresett szakemberré válnak saját szakterületükön. Örömmel látjuk és halljuk, hogy egykori hallgatóink jó hírünket öregbítve tudnak itthon és külföldön szakmai karriert építeni. Ígérem, a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy a debreceni jogi karról kikerülő végzett hallgatók szakemberként boldogulni tudjanak a megszerzett tudással – fogalmazott Szabadfalvi József a diplomaosztón.