Évértékelő az Informatikai Karon

Egyetem

Díjazták a sikeres hallgatókat és bemutatták a tanszékek aktuális eredményeit december 18-án a Gyires Béla Informatikai Napon.

Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetem Informatikai Kara az intézmény 2001-ben elhunyt professzoráról, Gyires Béláról elnevezett Informatikai Napot, melynek hagyományai szerint az őszi szemeszter utolsó tanítási napján a kari tanszékek mutatják be aktuális kutatási eredményeiket. Az évet értékelve ezúttal is díjazták az Informatikai Kar legeredményesebb hallgatóit.

– A kari Tudományi Diákköri Konferencián szép eredményt elért hallgatókat, az évfolyamelsőket, valamint programozói versenyünk sikeres diákjait díjazzuk a Gyires Béla Informatikai Napon, akik az oklevél mellett ösztöndíj-kiegészítést is kapnak jutalmul. A tudományos előadásokat idén úgy állítottuk össze, hogy aktuális projektekhez kötődjenek, így a tudományos eredmények mellett azokról is összefoglalót hallhatunk – foglalta össze a rendezvény céljait Mihálydeák Tamás dékán.

Az idei Gyires-napon vendégelőadó is színesítette a szakmai programot, Marosi István, a Nuance-Recognita Zrt. vezető fejlesztője tartott tájékoztatót a cég innovatív tevékenységéről.

Mihálydeák Tamás dékáni évértékelőjében kiemelte, hogy a 2015-ös év több fronton is sikereket hozott az Informatikai Kar számára: idén a Debreceni Egyetem támogatásának köszönhetően négy új számítógépes labort, négy szemináriumi termet alakítottak ki a Kassai úti campuson, a TEOK épületben, az informatikai inkubátorházban pedig több kutató-fejlesztő labor jött létre, melyek oktatóknak, hallgatóknak és külső partnereknek egyaránt teret biztosítanak projekttevékenységekhez.

Az Informatikai Kar két oktatója, Halász Gábor József és Vaszil György december 16-án vehette át egyetemi tanári kinevezését Szilvássy Zoltán rektortól.