Adventi hangverseny a Debreceni Egyetemen

Adventi hangverseny a Debreceni Egyetemen: a diákok ajándéka

Egyetem

Karácsonyi üdvözlőlapokból és a diákok által készített legszebb rajzokból és festményekből válogatott kiállítás várta a vendégeket szerda délután az egyetem Aulája előtt.

– Karácsony a legszebb és legnagyobb ünnepünk, amikor a Föld kétmilliárd lakosa közösen ünnepel. Ez a koncert pedig egy csodálatos ajándék a diákoktól mindazoknak, akik elfogadták meghívásunkat – ezekkel a szavakkal köszöntötte a fellépőket és a közönséget Bartha Elek rektorhelyettes.

A hagyományos adventi hangversenyen a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája tanulói adtak elő prózai és zenés produkciókat. A karácsonyi versek mellett népi rigmus, citerajáték és tiszapolgári néptánc is szerepelt a repertoárban.

A hangszeres darabok között Sarasate-, Bach-, Beethoven-, Rameau-, Mendelssohn- és Klosé-műveket adtak elő az ifjú tehetségek furulyán, hegedűn, zongorán, fuvolán, illetve klarinéton. A rendezvényen a húszéves múltra visszatekintő Hajó utcai kórus is fellépett, akik később a gimnázium diákjaival kiegészülve zárták a meghitt estet a nagyvilág karácsonyi dalaival.