DEjárat Hajdúnánáson

Egyetem

A Debreceni Egyetem egykori, jelenlegi és leendő hajdúnánási hallgatóinak szervez egész napos programot november 27-én, pénteken.

Hajdúnánás 17 ezer lakosának több mint tíz százaléka kötődik a Debreceni Egyetemhez: itt dolgozik, itt tanult egykor vagy éppen most ide jár. Őket hívja az intézmény a DEjárat címmel, első alkalommal meghirdetett találkozóra. Az eseményt az Alumni Központ szervezi.

– „A tudás összeköt bennünket” – ez a mottója a programnak, mivel amellett, hogy megszólítjuk egykori és jelenlegi hallgatóinkat, azt is szeretnénk megtudni, hogy az egyetemi tudásbázis miként tudná élénkíteni a város innovációját? Mezőgazdasági, vidék- és területfejlesztési területeken, illetve az oktatásban, leginkább a középiskolák fejlesztésében működhetnénk együtt annak érdekében, hogy Hajdúnánás ipari, gazdasági szférája erősödjön. Ezt szolgálja a K+F+I Kerekasztal, amit tervezünk november 27-ére– ismertette a programot Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese.

A DEjáraton emellett bemutatkoznak az egyetem karai, tájékoztatót tartanak a szakokról, a tanárképzésről és a tehetséggondozásról. Karriertörténeteket is megismerhet majd a több száz meghívott: olyan hajdúnánásiakét, akik a Debreceni Egyetemen végeztek, és sikeres életutat tudhatnak maguk mögött. A napot végül Alumni esttel zárják.

– Ez az összefogás olyan erőt jelent, mely egyaránt szolgálja a Debreceni Egyetem, Hajdúnánás és az ott élők érdekeit. Mind ipartelepítésben, mind életminőség-javításban, mind munkahelyteremtésben előrelépést hozhat a város életében, az egyetem szempontjából pedig a beiskolázási mutatók további javítását eredményezheti – foglalta össze az elképzeléseket Jávor András.

A DEjárat programot szeretnék a régió más városaiban is megrendezni, az első, hajdúnánási állomás után a következő helyszínek Tiszafüred és Mátészalka lehetnek.

A hajdúnánási DEjárat részletes programját ide kattintva érhetik el.