Felvilágosítással az emlőrák ellen

Egyetem

Naponta hat nő hal meg emlőrákban hazánkban. Az önvizsgálat fontosságára hívják fel a figyelmet októberben, az emlőrák elleni küzdelem hónapján.

Napjainkban mintegy negyvenezer nőt kezelnek emlődaganattal hazánkban, számuk évente hétezerrel emelkedik, és a statisztikák szerint minden negyedik órában meghal  egy érintett a betegség következtében. A leginkább veszélyeztetettek a 65 év fölötti nők, de egyre inkább jelentkezik a betegség fiatal hölgyeknél is. Minél előbb ismerik fel az emlőrákot, annál hatékonyabb a terápia és magasabb a gyógyulás esélye, ezért az október 1-jei emlőrák elleni világnapon, és az emlőrák elleni küzdelem hónapjában a rendszeres szűrésre és az önvizsgálat fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A Holnapom Egyesület ötödször szervez „Tégy ma a holnapodért!” címmel figyelemfelkeltő programot, melyen ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, előadásokkal várják a nőket október 2-án 14 órától a Fórum bevásárlóközpontban. Az érdeklődők megtanulhatják, hogyan kell önvizsgálatot végezni, és „rózsaszín” kerékpáros felvonuláson is részt vehetnek. A rendezvény programja ide kattintva elérhető.