Van-e jövője ma a házasságnak?

Egyetem

Ezzel a témával kezdődik szeptember 23-án a Párkapcsolati Szabadegyetem – indulnak a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ klubjai.

Az új tanév kezdetével ismét meghirdeti a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja népszerű klubjait, melyek egész félévben várják az érdeklődő hallgatókat.

– Igyekszünk mindig újdonságokkal szolgálni, frissíteni a programokat. A Mentálhigiénés Filmklubot kedd esténként 17.30-tól az AudMaxban rendezzük, kilenc filmet vetítünk a félévben, olyan témákat járunk körbe, mint például a tabuk az életünkben, a kulturális sokszínűség, a hit és vallás kérdése, a pszichés problémák a mindennapi életben, de az egyetemi református lelkészséggel közösen ősszel egy éjszakai film maratont is tervezünk– tájékoztatott Berényi András központvezető.

A központ idén újraindítja Olimpiai Akadémia című sorozatát, keddenként 16 órától a Főépület X-es termében a sport, a mozgás, a pszichológia és mentálhigiéné kapcsolatába elismert sportolók és sportvezetők segítségével pillanthatunk be, az elméleti órákhoz pedig testmozgás is társul majd.

Az elmúlt évben csaknem húsz pár jelentkezett a Mentálhigiénés Központ által meghirdetett párkapcsolati konzultációra, amely ebben az évben is elérhető a hallgatók számára. A szerdánként 16 órától az AudMaxban kezdődő Párkapcsolati Szabadegyetem látogatói örömmel vesznek részt egyéni konzultációkon, ahol az előadások által felvetett témákat is személyre szabottan lehet megbeszélni. Az első, szeptember 23-i alkalommal, Van-e jövője ma a házasságnak? címmel Berényi András tart előadást.

– Miért küzd az ember a párkapcsolatokkal, milyen előnyei és hátrányai lehetnek a kapcsolatnak? Ezeket a kérdéseket több oldalról közelítjük meg. Fontos, hogy pozitív dolgokról beszéljünk, de a realitásról is, próbálom az előadásban ezt a két oldalt megjeleníteni, hiszen a párkapcsolat fontos együttélési forma, de a változó világban sok nehézséggel is találkozhatunk – magyarázza Berényi András.

A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ valamennyi programja ingyenesen látogatható.