Elstartolt a gólyatábor

Egyetem

Három héten keresztül két helyszínen több mint kétezer leendő hallgató vesz részt a Debreceni Egyetem idei gólyatáborában.

Jelenleg is lázasan folyik a munka a Hallgatói Önkormányzatok irodáiban, van ahol már el is kezdődött a tábor. A medikus gólyák már múlt héten nekivágtak a gólyatábornak Tokajban, ahol augusztus 16-20. és augusztus 21- 25. között két turnusban közel 400-an készülnek az egyetemi évekre.

A 9. DEHÖK gólyatábor résztvevői augusztus 24-én érkeznek az Egyetem téri Campusra, és szeptember 4-én távozik az utolsó gólya a kollégiumokból. A DEHÖK gólyatábor 9 kar összefogásával valósul meg: az ünnepi hétvége sem szab gátat a munkának, jelenleg is reggeltől estig készülnek a szervezők arra, hogy augusztus 24-től minden tökéletesen működjön az Egyetem téren.

Az idei évben a HÖOK ajánlásokat adott a felsőoktatási intézmények gólyatáborai számára, hogy minél biztonságosabbak legyenek a rendezvények. Szabályozási szempontokat határoztak meg a rendezvényszervezéshez, illetve egy jó gyakorlatok gyűjteménye is elkészült. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata az előző évek gólyatáboraihoz hasonlóan idén is kiemelten figyel a szervezésre és a biztonságra.

Tavaly a szervezők tanszergyűjtő akciót hirdettek a gólyatáborban. A kampánynak köszönhetően 29 gyermek részesülhetett a tanszerekből, megkönnyítve ezzel a tanévkezdést. Ennek sikerén felbuzdulva a gólyák idén is tanszereket hozhatnak magukkal, amelyeket a gólyatábor végén a hátrányos helyzetű diákoknak juttatnak el a szervezők.

A gólyatábor programjai között lesznek előadások, beiratkozási lehetőség, csapatépítő feladatok, vetélkedők, sportprogramok, élményfürdőzés és koncertek.