A karneválon az egyetem pomponosai

Egyetem

A UD Cheerleaders formáció kíséri idén is a Debrecen Egyetem virágkocsiját az augusztus 20-ai, 46. Debreceni Virágkarneválon.

Az utóbbi két hétben már naponta edzenek a Debreceni Egyetem pomponosai, hogy tökéletes összhangban legyenek, amikor augusztus 20-án az egyetemi kocsi mellett táncolnak. Mivel a tizenegy lányhoz a nyáron öt fiú is csatlakozott, így a táncot újdonságként már akrobatikus elemekkel is tudják ötvözni, látványos emelésekkel, szaltókkal fűszerezik a produkciót. Ez egyiküknek sem jelent nehézséget, mivel mindannyian rendelkeznek táncos- vagy sportmúlttal. A lányok között van, aki aerobikozott, van, aki társastáncra, hip-hopra járt évekig vagy éppen balettozott, a fiúk közül pedig többen a földharcban gyakorlottak.

Ez már a harmadik év, amikor ők vonulnak a délelőtti karneváli menetben az egyetem virágkocsija mögött. Az 5 és fél kilométeres felvonulást röviden megszakítva táncolnak majd az útvonal több pontján: a Régi Városháza előtt, a Kossuth téren és a Kölcsey Központnál. Tavaly a közönség kérésére ennél többször is eltáncolták a koreográfiát a stadionig vezető úton – erre idén is számítanak a UD Cheerleadersnél.

– Nagy megtiszteltetés, hogy évek óta felkér minket az egyetem vezetése, hiszen a helyszínen és az élő közvetítésekben százezrek látják az egyetemi kocsit és mellette az egyetemi tánccsoportot. A karneváli élmény semmihez nem hasonlítható, az út mellett álló nézők bíztatása és tapsa páratlan öröm – mondja vezetőjük Vékony Lilla, aki ebben az évben végzett közigazgatási mesterszakon a Debreceni Egyetemen, szeptemberben pedig a jogász képzést kezdi levelezőn.

Múlt évben a répamesét megjelenítő kocsihoz leginkább ruhájuk narancssárga-zöld színével tudtak illeszkedni, az idei, a Vissza a jövőbe című filmet ábrázoló virágkompozícióhoz pedig a film betétdalára megálmodott koreográfiával készülnek. Lillának az elmúlt három év egyetemi virágkocsijai közül az idei tetszik a legjobban. Azt ígéri, mindent beleadnak, hogy a produkcióval a film hangulatát idézzék. A cheerdance-szel egyébként akkor került kapcsolatba, miután a tánc már szinte minden ágát kipróbálta. Amikor Jánkmajtisról Debrecenbe érkezett, beállt az egyetem – akkor még – ideiglenes pomponcsapatába, majd a DEAC kezdeményezésére szervezte meg az állandó társulatot. A szurkolólány kiemelte: folyamatosan működő cheerleader formáció igen kevés van az országban, rajtuk kívül mindössze a Szegedi Tudományegyetemen és az ELTE-n.

A debreceni csapat a Virágkarnevál után is folytatja a munkát: szeptemberben újabb tagokat toboroznak, majd kezdik a felkészülést a decemberi dunaújvárosi nemzetközi Cheerdance versenyre, amit minden évben megrendeznek. Tavaly ötödik helyezést értek el, idén pedig még jobb eredményben bíznak. Ráadásul ezúttal már nem egy, hanem két kategóriában neveznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.