Jól halad a Sportközpont építése‎

Egyetem

Elérte legmagasabb pontját, a hónap végére pedig már tető alá kerül a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontja.

Az új létesítmény a sporttudományi oktatást és kutatást, valamint az egyetemi verseny- és szabadidősportot is kiszolgálja majd. Alapkövét májusban tették le az intézmény Dóczy József utcai Sporttelepén. Az alap és a falak megépítéséhez eddig háromezer köbméter betont és 250 tonna betonacélt használtak fel.

– A beruházás a tervezett ütemben halad, sem az időjárás, sem egyéb tényezők
nem hátráltatják a munkát. Az épületnek elkészült a vasbeton szerkezete, hamarosan a tető is rákerül. Ezt követően indulhatnak párhuzamosan a gépészeti szerelések, és a külső közműfejlesztés. Majd jön a hőszigetelés és az egyéb belső munkálatok, például a speciális sportpadló lefektetése a pályákon – tájékoztatott Borbély Tamás beruházási osztályvezető.

A sportközpontban egy 1166 négyzetméteres játéktér, egy 679 négyzetméteres szertorna és torna edzőterem, egy kisebb edzőterem, továbbá az ezeket kiszolgáló helyiségek (tanári szobák, öltözők, mosdók, orvosi szoba, kisebb termek, raktárak) és közlekedők valósulnak meg összesen 4200 négyzetméter hasznos területen.

A beruházás megvalósítására és eszközbeszerzésre a felsőoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztésére meghirdetett TIOP pályázaton nyert 1,8 milliárd forint támogatást a Debreceni Egyetem. A létesítményt várhatóan október végén adják át.

unideb.hu