Adományoztak az egyetemisták

Egyetem

Jelentős összeggel, több mint nyolcszázezer forinttal támogatták a beteg gyermekeket a magyar és külföldi egyetemi hallgatók.

A Hallgatói Önkormányzat külföldi hallgatóit tömörítő Kari Hallgatói Részönkormányzata, az International Student Union ismét pénzadománnyal segítette a Gyermekgyógyászati Intézetet. A szervezet egyik célja, hogy az International Food Day program révén évről évre megismertesse egymással az együtt tanuló, különböző kultúrájú hallgatókat ételeiken és szokásaikon keresztül, emellett a rendezvényen támogatást gyűjtsenek a beteg gyerekek számára. Az idei eseményen 862.105 forint gyűlt össze, melyet a szervezők a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlottak fel.

– Több éve hagyomány nálunk az International Food Day, melyhez mindig nagy segítséget kapunk magyar hallgatótársainktól. Az alapítványra azért esett a választásunk, mert orvosnak tanulunk, és úgy gondoljuk, hogy már tanulmányaink alatt is segítenünk kell, nemcsak a végzést követően. A beteg gyerekeknek pedig mindig szükségük van erre – fogalmazott Azeem J. Umar, az International Student Union képviselője.
Az április végi International Food Day-re tizennyolc országból érkeztek résztvevők, akik a kóstolás mellett természetesen adakoztak is.

– Nagyon jól sikerült tavasszal a rendezvény, és külön öröm, hogy idén is egy nagyobb összeggel tudtunk segíteni a beteg gyerekeken – mondta Kovács Zoltán, a Gyógyszerészettudományi Kar HÖK alelnöke.

A Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék és a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nagy örömmel fogadja mindig az egyetemisták felajánlásait, akik a kezdetek óta támogatják a gyerekeket.

– A mostani összeggel az alapítvány szociális alapját fogjuk növelni. Ebből próbálunk meg a kis betegeink számára jobb életkörülményeket teremteni otthonaikban, hogy minden esetben jó helyre tudjuk hazaengedni őket. Emellett nyári táborokra is fordítunk a pénzből – ismertette Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék vezetője, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A példaértékű segítségnyújtás a jövőben is folytatódik, hiszen a hallgatók újabb nemes ügyek érdekében terveznek gyűjtéseket az egyetemen.

unideb.hu