Energia a mindennapokban

Egyetem

Phd fokozat nélküli fiatal kutatók számára tartottak energetikai tanulmányi versenyt és konferenciát március 13-án, pénteken a DAB székházban.

– Az energia mindennapi életünk része. Ahogy az egyetemen is az cél, hogy közelebb hozzuk az emberekhez a tudományokat, úgy ennek a konferenciának is az a célja, hogy bemutassuk: milyen meghatározó szerepet játszik az energia az életünkben – hangsúlyozta Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának (DE TTK) dékánja a konferencia megnyitóján.

A Megújuló Energiapark, a DE TTK Földtudományi Intézet és a Debreceni Akadémiai Bizottság Megújuló Energetikai Munkabizottság közös konferenciájának célja, hogy a résztvevők bemutathassák a környezettudatos energiatermeléssel és –felhasználással kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket és megvitassák az aktuális problémákat – mondta el Bai Attila egyetemi docens, a DAB Megújuló Energetikai Munkabizottságának elnöke.

Csákberényi-Nagy Gergely, a Megújuló Energiapark ügyvezetője beszédében kiemelte, hogy egy olyan világban élünk, ahol egy öt évvel ezelőtt tudás már elavultnak számít, ezért nagyon fontos, hogy a szakemberek naprakész információkkal rendelkezzenek és ismerjék a legfrissebb kutatási eredményeket.

A témákat három szekcióban – Napenergia és szélenergia, Bioenergia, Földhő és társadalom – mutatták be a fiatal kutatók. Az előadásokat követően a Megújuló Energiaparkban folytatódott a nap, ahol többek között algafarmmal, napkollektoros és hőszivattyús rendszerekkel, vízteres cserépkályhával is találkozhattak a látogatók.

unideb.hu

 

További képek a rendezvényről a fotógalériában.