A tavasz varázsa

Egyetem

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsoló kiállítás nyílt az Agrártudományi Központ Kisgalériájában. A tárlatot a Koncz Galéria állította össze.

Friss és üde – így jellemezte röviden a kiállítás alkotásait Potyók Tamás festőművész, aki a csütörtöki megnyitón tartott tárlatvezetést az érdeklődőknek.

– Példamutató az a jelenség, hogy egy iskolán belül múzeum működik, ahol ráadásul a kortárs képzőművészet is helyet kap. A kiállítás mind az alkotók, mind az alkotások szempontjából színes és változatos. A helyi, magyar és határon túli művészek azonban mind a tavaszt idéző „míves” munkáikkal képviseltetik magukat a tárlaton – fogalmazott Potyók Tamás.

A Debreceni Egyetem Agrártudományi Központja tavaly kötött együttműködési megállapodást a Koncz Művészeti Galériával közös kiállítások megszervezésére.

– A „Haladó hagyomány” jelmondatunkhoz híven tevékenységeinkben is szeretnénk visszatérni a természethez egy új formában. Tavaly adventkor nyílt meg első kiállításunk a Koncz Galériával közösen. Ennek folyatatása a most látható húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó tárlatunk – tájékoztatott Komlósi István, az Agrártudományi Központ Főigazgatója.

– Ahogy ez a kiállítás is tükrözi, galériánk 1989-es megalapítása óta bemutatkozási lehetőséget kínál neves képzőművészeknek és most induló fiatal művészeknek egyaránt. Fontos célunk a határon túli alkotók megismertetése a hazai közönséggel, illetve a magyar alkotók külföldi bemutatása – hangsúlyozta Koncz Sándor tulajdonos.

Az olajfestmények, akvarellek és grafikák és szobrok április 17-ig látható az Agrár Múzeum nyitvatartási ideje alatt (hétfő-csütörtök: 12.00-16.00, péntek: 8.00-12.00 óráig).

unideb.hu