Orvosi műszereket kaptak a hallgatók

Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött az Általános Orvostudományi Kar és a Medicor Kéziműszer Zrt. a hallgatók támogatásáról.

A Medicor Kéziműszer Zrt. és a Debreceni Egyetem együttműködése több éves múltra tekint vissza. A vállalat fontosnak tartja a széles körű társadalmi szerepvállalást, ezen belül az orvosképzés segítését, hozzájárulva a minőségi gyógyítás fejlesztéséhez. Az Általános Orvostudományi Kar hallgatóinak támogatásáról írt alá együttműködési megállapodást Mátyus László dékán és Nagy Péter, a Medicor Kéziműszer Zrt. vezérigazgatója március 5-én.

A támogatás részeként a korábbi évekhez hasonlóan a cég az anatómia és patológia gyakorlatokhoz szükséges orvosi műszerekkel segíti az Általános Orvostudományi Kar hallgatóit. Nagy Péter az egyetem Rektori Tanácstermében ünnepélyesen nyújtott át egy anatómiai gyakorló készletet az ÁOK Hallgatói Önkormányzat képviselőinek. A szettet minden első éves orvostanhallgató megkapja a vállalat ajándékaként.

A társaság emellett a kar Sebészeti Műtéttani Tanszékét is támogatja az ott folyó színvonalas oktató- és kutatómunka elősegítésének érdekében. A partnerek a műszerfejlesztések területén is szorosan együttműködnek, hogy a cég műszerválasztékával igazodni tudjon az elvárásokhoz és a nemzetközi piac magas szintű követelményeihez.

unideb.hu