Duális képzések Debrecenben is

Egyetem

Két képzési területen, hét szakon, 16 szakmai partnerrel együttműködve indít duális képzéseket szeptembertől a Debreceni Egyetem.

Január 31-én megjelent a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató kiegészítése, amely tartalmazza a duális képzési formában is indítható szakokra vonatkozó információkat.  A Debreceni Egyetem 2015 szeptemberétől két képzési területen (műszaki, agrár) indít duális alapképzési szakokat, ahol a vállalati partnerekkel együttműködve gyakorlatorientált tanterv alapján végzik tanulmányaikat a hallgatók.

A duális szakokra történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll: az állami, általános felvételi eljárásból és egy vállalati felvételi szakaszból.

A partnercégek honlapján teszik közzé a felvételi eljárás részleteit, az eljárás eredményeiről pedig legkésőbb 2015. július 3-áig tájékoztatják a jelentkezőket.

Amennyiben a sikeres felvételi és az eredményes vállalati felvételi eljárást követően a hallgató úgy dönt, hogy duális formában kívánja megkezdeni képzését, úgy ezt jeleznie kell beiratkozáskor, és a felsőoktatási intézmény átsorolja a hallgatót a duális képzési formájú szakra. A vállalat hallgatókat a képzés teljes idejére díjazásban részesíteni, ennek mértéke legalább hetente a kötelező legkisebb munkabér – minimálbér – 15%-a.

A Debreceni Egyetemen induló duális képzések listája itt olvasható.

unideb.hu