Nyílt nap agráros hangulatban

Egyetem

Több mint háromszáz érdeklődő középiskolásnak mutatta be képzéseit december 9-én, kedden a Debreceni Egyetem agrárkara.

Hagyományosan minden évben decemberében rendezi meg a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara önálló nyílt napját, amelyen az intézménnyel és annak képzési struktúrájával ismerkedhetnek a pályaválasztás előtt álló fiatalok. Idén több mint háromszáz fiatal gyűlt össze az egyetem Böszörményi úti campusán, ahol Komlósi István dékán nyitotta meg a rendezvényt.

– Az agráron az első, amit megtanulnak, az, hogy hogyan gazdálkodjanak az idejükkel. Természetesen, nemcsak az idejükkel gazdálkodnak, hanem a természettel is: az agrárra ugyanis főként azokat a hallgatókat várjuk, akiknek van egy kis érzékük a biológiához, akik szeretik a kémiát, szeretnek pénzzel bánni és helyzeteket megoldani. Amikor ezeket megtanulják, akkor rájönnek, hogy ezt nemcsak a mezőgazdaságban lehet hasznosítani, hanem az élet minden területén – hangsúlyozta nyitóbeszédében Komlósi István.

A szakok bemutatása mellett Juhász Csaba oktatási dékánhelyettes arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy egy új fogalommal kell megismerkedniük a felvételi során.

– A duális képzés azt jelenti, hogy a hallgató egyrészt egyetemi diák, másrész munkavállaló, ugyanis a Debreceni Egyetem agrárkarán valamennyi BSc-szakon indul duális képzés – jelentette be Juhász Csaba.

A kar vezetése olyan agárvállalkozás képviselőjét is meghívta a nyílt napra, aki a munkáltató részéről ismertette a lehetőségeket: az egyetem egykori hallgatója, Feczak Tamás népszerűsítette az alma matert, beszélt vonzó agráros karrierről és modern technológiákról.

A tájékoztatókat követően az egyetem néptánc együttesének tagjai mutatták meg a felvételizőknek, milyen is a jó agráros hangulat, az agrárpályához különböző meglepetésekkel és időkapszulás sorsolással igyekeztek kedvet csinálni a felvételizőknek.

unideb.hu