Bács Zoltán átvette kancellári megbízását

Egyetem

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a huszonegy megbízási okiratot, többek között a Debreceni Egyetem kancellárjának is.

A felsőoktatásért is felelős miniszter az okiratok átadását megelőzően tartott beszédében elmondta: a magyar felsőoktatás átalakításában fontos állomáshoz érkeztünk. Az új felsőoktatási törvénnyel egy keretet kaptunk a Kormánytól és az Országgyűléstől, s a törvény adta új, kancellári funkciót ebben a keretben meg fogják tölteni tartalommal azok, akik alkalmasak erre a feladatra.

A kancellárok felé óriási kihívás, hogy jó együttműködést teremtsenek a gazdasági és a tudományos irányítás között, jó gyakorlatokat hozzanak létre, s kialakítsák saját működési kereteiket az intézményen belül – tette hozzá.

A tárcavezető kiemelte: a Kormány stratégiai partnerként tekint a kancellárokra, és számít rájuk abban, hogy versenyképessé és értékalapúvá tegyék a magyar felsőoktatást.

Balog Zoltán huszonegy kancellárnak, köztük Bács Zoltánnak adott át az állami felsőoktatási intézmények kancellári teendőinek ellátásáról szóló megbízási okiratot.

A kancellárok megbízatása a 2014. november 15-től 2017. november 17-ig terjedő időtartamra szól.

unideb.hu