A párbeszéd hamarosan folytatódik

Egyetem

Kazahsztánban, Almatiban képviselte szeptember 19-25. között egy nemzetközi tanácskozáson a Debreceni Egyetemet az intézmény két oktatója.

Juhász Csaba, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar oktatásért felelős dékánhelyettese és Zsembeli József, a Karcagi Kutatóintézet igazgatója először a WEBA által szervezett workshopon (http://webaworkshops.ning.com/) mutatta be Debrecent, az egyetemet, és annak angol nyelvű oktatási programjait, majd kazak és kirgiz oktatásszervezőkkel tárgyaltak a közép-ázsiai hallgatók debreceni tanulási lehetőségeiről.

Az Almatiban eltöltött két nap alatt ellátogattak az Almati Műszaki Egyetemre, a Kazak Mezőgazdasági és Növénytermesztési Kutatóintézetbe, illetve a Nemzeti Agráregyetemre, ahol a hallgatók debreceni tanulmányainak lehetőségéről, közös kutatási projektek kezdeményezéséről, vendégoktatók cseréjéről, valamint doktorandusz hallgatók fogadásáról tárgyaltak.

Juhász Csaba elmondta, hogy tárgyalópartnereik kifejezték szándékukat a kölcsönösen előnyös együttműködésre, így hamarosan a további részletek meghatározásával folytatódhat a párbeszéd.

unideb.hu