A hetedik helyért játszhat a DEAC

Egyetem

Kikapott a románoktól a Debreceni Egyetem fiú kosárlabda csapata az Európai Egyetemi Játékok első helyosztóján.

Jól kezdte a mérkőzést a debreceni gárda, az első negyedben szinte végig több ponttal vezetett a magyar csapat, és az első tíz perc végén 7 pont volt a DEAC előnye (25-18). Mint utólag kiderült, a második negyed volt a „vízválasztó” a végeredményt illetően. Ekkor sajnos sok helyzetet elhibáztak a debreceniek, és a szünetben már két ponttal a románok vezettek (46-44).

A második húsz percben már sokkal kiegyenlítettebb volt a mérkőzés. Az utolsó két negyedet csak kettő illetve három ponttal nyerte meg a Pitesti, de hiába küzdöttek az utolsó pillanatig Nagy Ágoston tanítványai, nyerni nem volt esélyük, és végül hét ponttal győzött a román csapat. A Debreceni Egyetem csapata augusztus 8-án pénteken az izraeliek ellen játszik majd a hetedik helyért.

Pitesti Egyetem – Debreceni Egyetem 92-85  (18-25, 28-19, 25-23, 21-18)

Debrecen: NAGY BOTOND 29/12, Nagy Benedek 7, PÉK 22/15, Szarka 9/3, Reizer 7. Cs: Bács 4, Kiss L. 4, Tóth L., Tóth P. 3/3, Gál.

Nagy Ágoston, a DEAC edzője: – Az első három percben jól védekeztünk, a maradék harminchét percben viszont nagyon rosszul. Az akarattal nem volt baj ma sem. Sajnos egy több mérkőzésből álló sorozatban van olyan, amikor szinte semmi nem sikerül, nekünk ez a mai meccs ilyen volt.