Puzsér Róbert

Puzsér Róbert egyszerűen lecigányozta Ábrahám Róbertet

Bulvár

A kritikus szerint Ábrahámnak örülnie kellene, hogy egyáltalán elmondhatja a véleményét.

Teljesen távol álltak az olyan dolgok eddig Puzsér Róberttől, mint a rasszizmus, ezért is annyira meglepő a kijelentés, amit tett. Puzsér ugyanis a keddi, Spirit FM-en futó rádióműsorában Ábrahám Róbert március 20-i, az ATV Csatt című műsorában elmondott szavaira reagált, egészen megdöbbentően – írja a Blikk.

A műsorban Ábrahám arról beszélt, hogy úgy látja, elindult valamilyen spirituális átállás a világban.

Ezt rengetegféleképpen nevezhetjük. Robespierre-ék felvilágosodásnak nevezték, meg a Legfőbb Lény kultuszának. A szabadság, egyenlőség, testvériség nem onnan származik. Ha belegondoltok Robespierre szerepébe: a felvilágosodás mögött nem ateizmus állt, hanem ő kőkeményen hitt valamiben. Tökmindegy, hogy szétdobáló szellemnek vagy Lucifernek nevezzük

mondta az ATV-n Ábrahám Róbert, akinek a gondolataira Puzsér Róbert így reagált a Spirit FM-en:

Szeretném jelezni Ábrahám Róbertnek, ha nem lett volna felvilágosodás meg annak nyomán polgári forradalom, akkor ő a cigány származásával tőzeget szedhetne a lápon legfeljebb. Nem fideszes megmondóemberként adhatná el a felvilágosodás kritikáját, hanem a tőzegszedéshez szólhatna hozzá, ahhoz is nagyjából a gyerekeinek és a feleségének.

Ábrahám Róbert úgy véli, Puzsér teljesen irreleváns módon rángatta bele a származását és a családját az egészbe, a kritikus szavai pedig már túlmennek a szabad véleménynyilvánítás fogalmán. Szerinte nem az a rasszizmus, amikor valós, tabu társadalmi témák kapcsán őszintén fogalmaznak, de még csak nem is az, amikor valaki cigány vagy zsidó vicceket mesél.

A vegytiszta, esszenciális rasszizmus az, amikor jön a felsőbbrendűsködő megmondóember, és jelzi, becsüljem meg, hogy egyáltalán kijöhetek a lápos mocsárból, és legyek hálás, hogy létezhetek. Egyébként is, hogy jövök én ahhoz, hogy gondolkodni merjek, vagy véleményen legyen bármiről is. Pláne olyan nem az én fajtámnak való dolgokról, mint a felvilágosodás. Örüljek, hogy ők, a Puzsér-féle jóságos misszionáriusok, akik a szalonokban rendszeresen megemlékeznek a magamfajta vadember edukációjának jövőbeli lehetőségéről, egyáltalán gondolnak velem és a fajtámmal. Érjem be ennyivel, és ne feszegessem a határokat

– mondta el véleményét a műsorvezető, akit az is megdöbbentett, hogy a Puzsérral egy helyiségben lévők sem korrigáltak a kritikus-publiciszta kijelentései után, sőt, “feoldódtak a mocsokban”, és a végén Ábrahám Róbert már úgy érezte, egy lélektelen, alsóbbrendű faj megszemélyesítéseként beszéltek róla, akinek a jelenléte illegitim.

Ettől még az első zsidótörvény is megengedőbb volt

– zárta gondolatait Ábrahám Róbert, aki a hallottak ellenére sem szeretne semmilyen jogi lépést tenni a műsorral szemben.