Nagy Feró

Nagy Feró: “Örülök, hogy Orbán Viktor a miniszterelnökünk”

Bulvár

Elsírta magát Nagy Feró a “Béke – A nemzetek felett” című új  Trianon-film bemutatóján, ahol azt is elárulta, szerinte a mostani miniszterelnök vigyáz ránk.

A Kossuth-díjas énekest elszomorította, amit a filmvánsznon látott.

A Megafilm alkotása arra keresi a választ, hogyan jutott el a magyar delegáció odáig, hogy aláírják a trianoni békeszerződést. A történelmi visszatekintés archív felvételekkel, játékfilmes elemekkel, valamint magyar és francia történészek segítségével tárja fel azokat a politikai körülményeket, amelyek Magyarország történelmének legnagyobb veszteségéhez vezettek – írja a Bors.

A film díszbemutatójára hazai és külhoni magyar sztárokat is elhívtak, köztük Nagy Ferót is, akinek a szülei Erdélyből menekültek Magyarországra, ő már Letenyén született.

Engem rendkívül elszomorít ez a film. Rádöbbentett arra, hogy én is menekült vagyok, mégpedig erdélyi, székely menekült, anyámékkal egészen Letenyéig mentünk, én ott születtem. Szörnyű, hogy még esélyünk sem volt. Legalább az lenne, hogy Apponyi Albert rosszul döntött, de jól csinálta, egyszerűen az esélyt nem kaptuk meg. Örülök, hogy Orbán Viktor a miniszterelnökünk, ő vigyáz ránk

– fogalmazott Nagy Feró, majd hozzátette, vannak a családjukban románok is, akik elismerik, hogy az eredeti erdélyi magyar kultúrán nevelkedtek, megtanultak kicsit magyarul. Ő maga pedig románul tud egy kicsit, például káromkodni is.