Kárász Róbert

Kárász Róbert otthagyja az ATV-t

Bulvár

Az ATV Start című műsor népszerű riportere 2017 óta dolgozik a csatornánál, de nem sokáig láthatjuk már a képernyőn.

A Mandiner tudta meg, hogy közös megegyezéssel válnak el Kárász Róbert és az ATV útjai a 2022-es esztendő végén. Az ok pedig, hogy a műsorvezető úgy érzi, a tévénél betöltött szerepét és az intenzív alapítványi munkáját hosszú távon egyre nehezebben tudja összeegyeztetni.

Kárász számára a fogyatékkal élők ügye a legfontosabb. Kávézójában, a Premier Kultcaféban évek óta 30 fogyatékossággal élő ember dolgozik, további 12 megváltozott munkaképességű felnőtt pedig a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány alkalmazásában. Mindkettő a szívügye Kárásznak, nem szerette volna az ezzel járó feladatokat háttérbe szorítani sem fizikailag, sem érzelmileg, ezért döntött a csatornától való távozás mellett.

A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk  feloldani. Ugyanakkor úgy álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy mindenki tiszteletben tartja a másik munkáját és elvárásait. A tervek szerint a következő másfél hónapban a csatorna alkalmazásában maradok. Hogy aztán hogyan tovább, merre visz az utam, az egyelőre még nagy kérdés

– nyilatkozta az ATV-től való távozásáról Kárász Róbert, aki egy valamiben biztos: a fogyatékkal élők ügye és a kávézó működése örök szívügye.

Kárász Róbert november végéig még képernyőn marad. Az ATV hálás neki az ott töltött éveiért, hiszen szerepe volt abban, hogy az ATV Start az egyik legnagyobb befolyásoló erővel bíró reggeli műsor lett a televíziós piacon. Hogy ki veszi át a helyét a csatornánál, egyelőre még nem tudni.

Fotó: Facebook/robert.karasz.90