Feljelentették Rékasi Károly fiát és egyesületét

Bulvár

Rékasi Zsigmond az elnöke annak a szervezetnek, akik Budapesten és Miskolcon járőröznek az ott élők biztonsága érdekében. Most feljelentették őket közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt.

A Magyarország Megmentelek Egyesület, mint non profit szervezet működését 2020 decemberében hagyta jóvá a Cégbíróság. Rékasi Károly fia az elnöke, aki a Blikknek mondta el, hogy az a céljuk, hogy közterületen segítsenek a bajba jutottaknak.

A Miskolci Rendőrkapitányságon azonban most eljárás indult vele, illetve az egyesület tagjaival szemben. Egy éjszakai járőrözésük után érkezett feljelentés ellenük, Rékasi Zsigmond nem tartózkodott a helyszínen. A rendőrség közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt folytat szabálysértési eljárást – írja a lap.

Janasóczki Attila alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta, nincs bajuk a szervezettel, de a civil szervezetek közül jogszabály kizárólag csak a polgárőrséget jogosítja fel arra, hogy a közrend fenntartásában, a bűnmegelőzésben, a közbiztonság védelmében közreműködjön.

Hiába akar jót a MaMe, nem folytathat közterületi járőrtevékenységet. Rékasi Zsigmond, a MaMe elnöke nem igazán érti a helyzetet, úgy tapasztalták, a járőrözésüknek bűnmegelőző hatása és visszatartó ereje van.

Mindig együttműködünk a hatósággal, és mindig hangsúlyozzuk, ha valaki egy közterületen bajba kerül, ne minket keressen meg, hanem a rendőrség vagy a 112-es segélyhívó vonalát hívja fel. Mi csak bűnmegelőzési, áldozatvédelmi jelleggel járőrözünk

– jelentette ki Rékasi Károly fia, ő és a egyesülete tagjai persze bármikor segítenek is, ha valaki arra kéri őket járőrözésük során. Zavartak már el például nőket molesztáló férfiakat, de hívtak segítséget ittas, magatehetetlen emberhez is.

Fotó: Facebook/mamegmentelek