Zámbó Jimmy

Rendszeresen zsarolta kiadóját Zámbó Jimmy

Bulvár

Munkatársai szerint A Király megosztó személyiség volt, akit sokszor nem lehetett elviselni. Kiadóját rendszeresen meg is zsarolta.

Erről Joós István, a Mag­neoton kiadó alapító tulajdonosa beszélt, ő volt az, aki a ’90-es évek elején elindította Zámbó Jimmyt a sztárság útján. Szerinte ez az út nagyon rögös volt, főleg az énekes személyisége miatt.

Jimmy mindig nehéz eset volt, akkor is, amikor megismertem, később pedig még rosszabb volt a helyzet

idézte fel a múltat Joós István Boros Lajos és barátai Lali király CsütörTöke című műsorában, szavait a Blikk írta meg. Elmondta, vigyázni kellett Jimmyvel, hogy meddig engedi be őt az életébe az ember. Volt egy olyan demarkációs vonal, amit ha bárki engedett neki átlépni, azzal visszaélt az énekes.

Joós István üzlettársával, a Neoton-alapító Pásztor Lászlóval próbálta „kezelni” Jimmyt, amikor az egyikükkel összeveszett, átadták őt a másikuknak. De többször meg is fenyegette őket.

Rendszeresen megfenyegetett minket, hogy elmegy a kiadóból és csinál sajátot. Ám amikor elérkezett volna ez a pillanat, csak annyit kérdezett: mikor kapja meg az előleget. Jimmy minden évben zsarolt minket. Nehéz eset volt, nem köszönt például soha, ha bejött az irodába

mondta Joós, aki szerint Zámbó Jimmynek a pénzhez sem volt érzéke, rengeteg pénzt keresett, de nem tudott vele mit kezdeni, mert nem volt pénzügyi műveltsége.