Babicsek Bernát

Ügyvédhez fordultak Babicsek Bernát szülei, szerintük a fiuk még ma is élhetne

Bulvár

Babicsek Bernát szülei megtudták, a kiérkező járőr látta a füstöt fiuk otthonában, de nem tett semmit. Ügyvédhez fordultak.

A tragikus körülmények között elhunyt művész szülei szerint a rendőrség nem vizsgálta ki kellő gonddal Bernát halálának körülményeit. A harmonikás, színész január elsején otthonában hunyt el, halálát valószínűleg füstmérgezés okozta.

A tragédiát megelőző órákban megszólalt a riasztó Bernát otthonában, egy járőr ki is ment a solymári házhoz, de nem látott semmi problémát. Bernát szülei szerint azonban voltak jelek, a Blikknek meséltek erről.

A halál éjjelén megszólalt a házában a riasztó, a járőr pedig kiment. Utólag derült ki számomra az iratokból, hogy a cég alkalmazottja szerint a fiam még élt, amikor kint volt, mert hallotta őt horkolni, viszont a füstöt is látta. Ő azt hitte, hogy a kéményből jön, pedig a szellőzőn áradt ki, nem is értem, hogy nem tudta megkülönböztetni a kettőt. Alig pár percet volt kint, majd jelentette a diszpécsernek, hogy mit tapasztalt és elment

– mondta Bernát édesanyja, aki szerint ha a járőr nem hagyja ott Bernátot a füstölő lakásban, akkor még ma is élne. Márta asszony úgy tudja, a nyomozást lezárták, de férjével a fellebbezés mellett döntöttek. Nem kaptak választ arra eddig, történt-e gondatlanság és még a halál pontos időpontját sem állapították meg a nyomozás végére.

A gyászoló édesanya nem tudja elhinni, hogy tíz perc alatt keletkezett a füst, a tűz és ennyi idő volt, hogy a fia meghaljon. Szerinte a járőrnek több időt kellett volna a ház körül töltenie és fel kellett volna ébreszteni Bernátot, vagy pedig segítséget hívnia.