A kukoricatáblában rodeózott egy fiatal Pogány külterületén

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt indult büntető ügyben az eljárást felfüggesztette és közvetítői eljárásra utalta azzal az elkövetővel szemben, aki gépkocsijával egy kukoricásban autózott, mellyel kárt okozott. 

Az ügyészség által megállapított tényállás szerint a fiatal férfi gépkocsijával hobbi szinten szokott földes utakon terepautózni. 2023. október 1-jén az esti órákban személygépkocsijával Pogány külterületén behajtott egy mezőgazdasági területre, ahol a lábon álló kukoricát letarolta, mellyel 70.000 forint kárt okozott. Miközben a kukoricásban tereprallyzott, a férfi elvesztette első lökhárítóját, visszapillantó tükrét, valamint forgalmi rendszámát is.

Másnap a mező őr a kukoricásban okozott pusztítást észlelte, illetve megtalálta a férfi által hátrahagyott gépkocsi részeket is. Ennek alapján a beazonosították a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Tekintettel arra, hogy mind az elkövető, mind a sértett kérte a közvetítői eljárásra utalást, ezért a Pécsi Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárás lefolytatásának akkor van helye, ha a gyanúsított, illetve a sértett indítványozza annak lefolytatását, illetve ahhoz hozzájárul, a gyanúsított beismerő vallomást tesz, valamint a bűncselekmény jellegére, a gyanúsított személyére is tekintettel a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható. Amennyiben a közvetítői eljárás eredményes lesz, úgy az elkövetővel szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.