Rabolt és verekedett a 19 éves fiú

Rendőrség
A berettyóújfalui rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 19 éves helyi fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy fiút, egy másikat pedig bántalmazott.

Egy berettyóújfalui gyermekotthon alkalmazottja tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. augusztus 31-én 22 óra 43 perckor arról, hogy az intézmény területén egy ismeretlen fiú bántalmazott két ott lakó fiatalt.

A helyszínre érkező járőrök adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy Sz. István aznap a városban összeszólalkozott a 17 éves sértettel, akitől pénzt követelt, majd miután a fiú ez megtagadta megrúgta őt. Ezt követően a sértett nadrágjának zsebéből a támadó készpénzt vett ki, majd áldozatát az intézménybe kísérte, amelynek területén ismételten bántalmazta. A 19 éves gyanúsított előzetes szóváltás nélkül megütött még egy ott tartózkodó 16 éves fiút is, majd a helyszínről távozott.

A rendőrök Sz. Istvánt másnap a városban elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a fiatalembert és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelt ellen rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.