Aranyos vitéz – rajzpályázat Arany János 200. évfordulója alkalmából

Kultúra

„Aranyos vitéz” címmel Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdet a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Háza felső tagozatos általános iskolás diákok számára.

Arany János a magyar irodalom egyik legismertebb és legjelentősebb alakja. A legnagyobb magyar balladaköltő. Fordításai közül kiemelkednek Shakespeare-fordításai. Ő a magyar nyelv egyik legnagyobb ismerője, páratlanul gazdag szókinccsel rendelkezett. Műveiben 60 ezer körüli egyedi szót használt, ezzel messze fölülmúlta költőtársait. Szerb Antal így vallott róla: „Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási központja”.
A rajzpályázat során Arany János Toldi c. elbeszélő költeményének részleteit jeleníthetik meg színes vagy fekete-fehér kivitelben. Méret: A/3.
A pályázók az alkotások hátulján tüntessék fel a munkák kitalált címét, az alkotó nevét, évfolyamát, iskolájának, felkészítő tanárának nevét, elérhetőségét, majd a Tímárház – 4026 Debrecen, Nagy Gál I. u. 6. – címére kell elküldeni vagy személyesen eljuttatni.
Beküldési határidő: 2017. február 23.
Az alkotásokat zsűri értékeli, majd ünnepélyes keretek között hirdetik ki az eredményeket 2017. március 2-án, 14 órakor a Tímárházban.