Gasztronómiai programok Debrecenben – November

Kultúra

november 5. 19.00 Gurmet vacsora az Erdőspuszta Club Hotelben

Helyszín: Erdőspuszta Club Hotel (Panoráma-Diószegi út kereszteződése Tel.: 20/2999-444)

 

november 07., 18.00  „A séf álma” 

Séf: Rédai Attila, Calico Jack Pub
Sült-alma krémleves, mandula ropogóssal
Színes borskéregben sült szűzpecsenye, házi rösti burgonyával, rukkolás paradicsomsalátával
Panna cotta erdei gyümölcs coulissal

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

november 7., 19.00 Sebestyén Csaba Márton-napi borvacsorája a Platán Hotel****-ben

Helyszín: Hotel Platán**** (Somlyai u. 10., Tel.: 52/537-700)

 

november 7-9.  Márton – Napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal

november 7. péntek

15.00 A rendezvény megnyitója

16.00 Az Eastsiders Crew hiphop-táncbenutatója

17.00 A Dancing Boots Country Linedance Club showműsora

18.00 Hungariddim ethno-rock zenekar koncertje

19.00 Az Új borról – borász szemmel

20.00 2014. Debrecen Hangja – Bíró Judit koncertje

20.30 Varga Feri & Balássy Betti koncertje

november 8. szombat

15.00 A Silver Majorett Együttes Műsora

16.00 Sárkányölő Krisztián – a Hareklin Bábszínház interaktív játéka

17.30 A Smith Rock Family élő koncertje

18.00 Az Új borról – borász szemmel

19.00 A Debreceni Kollégiumi Kántus  jubileumi koncertje a Nagytemplomban

20.30 A Gonda László Trió koncertje, Csonka Zsuzsanna és Berkes János Közreműködésével

november 9. vasárnap

14.00 A Silver Majorett Együttes Műsora

15.00 A Debreceni Népiegyüttes műsora

16.00 A Black Rose Night  zenekar koncertje

17.00 Az Új borról – borász szemmel

19.00 Tánc show – az Eastsiders Crew hiphop és Dancing Boots Country Linedance Club Showműsora

Helyszín: Kossuth tér

 

november 10., 18.00 „IKON percek – főszerepben a csirke”
Séf: Szendrei Bence, Vida Csaba – Ikon Étterem
Cézár saláta 2.1
Roppason tanyasi csirke comb, zeller variációk
Aszalt szilvás creme brulee

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

november 13., 18.30 Heimann borvacsora az IKON Étteremben

Vendégfogadó friss házi kenyerünk, sós vaj
Heimann, Rosé De Noir pezsgő 2011

Amuse bouche – Répa, sütőtök
Heimann, Mammaróza Rozé 2013

Harcsa, édeskömény, passiógyümölcs
Heimann, Viognier 2013

Házi mangalica disznósajt
Heimann, Fuxli siller 2013 

Erdei gomba „pörkölt”
Heimann, Kadarka 2013

Keleméri bárány, sült káposzták
Heimann, Barbár 2011

Charloais marha, cékla
Heimann, Franciscus 2009

Bükki sajtok

Jegyek elővételben az étteremben vásárolhatóak.

Helyszín: IKON Étterem (Piac utca 23., Tel.: 30/555-7766)

 

november 15. 15.00-18.00 „Jamie Oliver nyomdokain”
Gyermek
Zöldborsós Carbonara /saját készítésű masni tésztából/
Karibi palacsinta

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

november 17., 18.00  “Novemberi kedvencek”
Séf: Balogh Károly, Platán Hotel
Toast rozskenyér, snidlinges habart tojás, pirított erdei gombával és parmezán forgáccsal.
Mézes vajas fűszeres sertés szűz, édesburgonyával
Mentás csokoládé mousse olívaolajos narancsszósszal

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

november 19. 18.00-21.00 „Zsókák figyelem !”
Séf: Rózsa Attila, Melange Étterem
Mozzarella saláta szőlővel és pármai sonkával, almapálinkás datolya chutneyval
Csípős-joghurtos csirkeragu zöldségekkel gazdagítva, jázminrizzsel és aszalt-paradicsomos indiai kenyérrel. Limeos túróhab sárkánygyümölccsel

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

november 22., 18.00 Négy Évszak Négy Sztár Chef- téli élményvacsora Sárközi Ákossal

Menü

Amuse: véreshurka, körte

Borjú nyelv fekete tejföllel, pácolt uborka

Fűszeres halleves, tea

Házi nyúlcomb édesburgonyával, bazsalikomos almával

Zöldség desszert

Céklás kecskesajt bon- bon

Asztalfoglalás: +36 (52) 506 600

Jegyek 2014. november 19- ig elővételben vásárolhatók meg a Hotel Lycium**** recepcióján.

Helyszín: Hotel Lycium**** Átrium étterem (Hunyadi u. 1-3. Tel.: 518-400)

 

november 24. 18.00 – 21.00 „Marha jó!? „ – STEAK  KURZUS a Húsmanufaktúrával
Séf: Szendrei Bence, Vida Csaba – Ikon Étterem
Marha Steak
Fondant burgonya, Sült erdei gomba, Yorkshire pudding
Karamellás Panna cotta

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

november 25., 17.00 A finn konyha – receptek, ételkóstolók
Együttműködő partner: Debreceni Magyar-Finn Baráti Kör
Helyszín: DMK Belvárosi Közösségi Háza, Pódiumterem (Kossuth u. 1., Tel.: 52/413-939)

 

november 26., 18.00-21.00 “Adventi készülődés”
Séf: Kövér Sándor, Pálma Pub
Füstölt lazacos karfiolkrém
Libamájas töltött káposzta, tejszínes parmezánsajt mártásban
Gesztenyés tortácska, fekete-csoki öntettel

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

november 29., 18.00-21.00 „A mikulásnak szeretettel”
Gyermek kurzus 15.00 – 18.00 óra
Hasé variációk: Sonka- Zöld fűszeres sajtkrém- Mexikói zöldséges
Óriás kalács mikulás fej

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

november 29. Debreceni Bormustra

A Debreceni Borozó borseregszemléje

Helyszín: Déri Múzeum (Déri tér 1., Tel.: 52/417-560)

 

december 1., 18.00–21.00 „Haláli hal-lakoma”
Séf: Szendrei Bence, Vida Csaba – Ikon Étterem
Fehérboros kékkagyló
Pisztrángfilé,téli főzelék
Csokis Souffle

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

december 3., 18.00-21.00 “Sajt, alma, csoki”
Séf: Rózsa Attila, Melange Étterem
Rusztikus padlizsánkrém fetasajttal
Lazacfilé márványsajtos burgonyás blinivel roppanós salátával, gránátalmával
Csokoládé lasagne kiwis mascarpone krémmel

Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)

 

A rendezvényszervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

A programokról bővebb tájékoztatás a Tourinform irodában kérhető.

4024 Debrecen, Piac u. 20.

Tel.: 52/412-250

E-mail: debrecen@tourinform.hu

www.iranydebrecen.hu

facebook.com/iranydebrecen