Újra elnyerte a Humanitárius Település címet Hajdúböszörmény, Komádi és Váncsod

Helyi hírek

Újra elnyerte a Humanitárius Település címet Hajdúböszörmény, Komádi és Váncsod. A Magyar Vöröskereszt szigorú feltételekhez kötött, kitüntető címét a szervezet világnapi ünnepségén vették át a települések polgármesterei és a Vöröskereszt helyi képviselői május 23-án, Biatorbágyon.

Három évvel ezelőtt két település megyénkben először vállalkozott arra a nagy kihívásra, hogy megpályázza a Magyar Vöröskereszttől a Humanitárius Település címet; Hajdúböszörmény és Komádi. A név nagyon szigorú feltételekhez kötött: a véradóknak, a tagság arányára, a Vöröskereszt humanitárius tevékenységeinek, eszmeiségének megvalósulására, és az önkormányzatnak humanitárius ügyekben való aktivitására vonatkozóan.

Mind a két város teljesítette a követelményeket. Hajdúböszörmény hazánk legnagyobb lélekszámú Humanitárius Települése lett akkor. Tavaly megtartották címüket és márványtáblát nyertek. 2019-ben már 3. éve „állják a sarat”, és településeik határain is hirdethetik a városba lépőknek, hogy egy jó ügyeket képviselő Humanitárius Településre érkeznek meg. 2018-ben ehhez a vöröskeresztes kihíváshoz csatlakozott Váncsod is. Belépett a különleges városok körébe. Idén, 2019-ben, megerősítette címét, és márványáblával is megerősítették az elismerő címet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.