Éjszaka rabolta ki a nénit a hajdúhadházi férfi – súlyos büntetést kapott

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki éjszaka rátörte az ajtót a nyári konyhában alvó idős asszonyra és a füléből kitépte az arany fülbevalót.

A vádlott a bűncselekmény elkövetésének időpontjában állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetési nehézségei voltak.

A férfi ismerte a Hajdúhadházon a közelében lakó idős asszonyt és azt is tudta, hogy az ingatlanon lévő különálló nyári konyhában egyedül él. A vádlott 2019. január 15-én éjfél előtt röviddel a nyitott kapun keresztül bement az udvarra, majd a nyári konyha épületének bezárt bejárati ajtaját benyomta. Felkapcsolta a lámpát, mire a sértett felébredt és az ágyában felült. A férfi ekkor odalépett a sértetthez és egy hirtelen mozdulattal mindkét füléből kitépte az arany fülbevalót, majd elszaladt a helyszínről.

A vádlott a lopott fülbevalókat másnap Debrecenben egy zálogházba beadta, ahol azokat a nyomozó hatóság az eljárás során lefoglalta. Az arany ékszereket kiadta a sértettnek, ezáltal a közel 23.000 Ft kár teljes egészében megtérült.

A fülbevalók kitépése következtében a sértett a bal fülén hámkarcolásos sérülést szenvedett, mely 8 napon belül gyógyult.

A jelenleg letartóztatásban lévő különös visszaeső vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban fegyházbüntetés és mellékbüntetésül közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A Debreceni Járási Ügyészség az új büntetőeljárási törvényben biztosított lehetőséggel élve a vádiratban mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a terhére rótt bűncselekményt és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, vele szemben a járásbíróság 8 év 6 hónap fegyházbüntetést és 9 év közügyektől eltiltást szabjon ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.