Nagy dobásra készül a Tesco: országszerte jönnek a robotkasszák

Gasztro

Az idei év hátralevő hónapjaiban és 2017-ben is technológiai fejlesztések várhatóak a Tescónál. Az áruházlánc országszerte több robotkasszát fog beüzemelni és további üzletekben is bevezetik az úgynevezett Scan&Go technológiát – írja a Pénzcentrum.hu.

Hamarosan újabb Tesco-áruházakban (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd a Scan & Go megoldással a vevők – mondta Nusserné Molnár Judit, a lánc szakértője az Internet Hungary 2016 konferencián.

Az áruházlánc tavaly ősszel indította el Scan&Go elnevezésű technológiáját Budaörsön. A vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket, ezzel az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés a kijelölt Scan&Go kasszáknál történik, ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

Az új technológiai megoldás azzal is jár, hogy 4-6 munkavállalóval többet kell foglalkoztatniuk azokban az áruházakban, ahol működik. Az ő feladatuk, hogy megmutassák az eszköz használatát a vevőknek, a bolt több fontos pontján is.

Nusserné Molnár Judit szerint vannak olyan vásárlók, akik kimondottan azért járnak Budaörsre, mert ezzel az eszközzel szeretnek vásárolni, sőt más áruházak dolgozói is elmennek, hogy kipróbálják az új technológiát.

A Tesco további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak.