Tanulj Amerikában Fulbright ösztöndíjjal

Egyetem

A Debreceni Egyetemen ismertette a 2017/18-as tanévre szóló ösztöndíj-programjait a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság.

Fulbright-ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni vagy továbbtanulni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

– Ez az egyik legrangosabb ösztöndíj, és szervesen illeszkedik a Debreceni Egyetem nemzetközi stratégiájához – emelte ki köszöntőjében Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes hangsúlyozta: tapasztalatból tudja, hogy életre szóló jelentőségű a program, hiszen két évtizede a Fulbrigth-nak köszönhetően járt az Amerikai Egyesült Államokban, ahol 3 hónapot töltött kutatással az Indianai Egyetemen.

A Fulbright Bizottság hagyományos márciusi országjárása során március 8-án látogatott a Debreceni Egyetemre, ahol Jókay Károly ügyvezető igazgató tájékoztatta az érdeklődő hallgatókat és oktatókat a pályázat menetéről.

További információ: www.fulbright.hu

A pályázat beadási határideje:
posztgraduális hallgatóknak: 2016. május 23.
oktatóknak és kutatóknak: 2016. október 10.

A Fulbright oktatási, kutatói ösztöndíj-, illetve csereprogramot 1946-ban alapította J. William Fulbright amerikai szenátor. A program alapvető célja, hogy lehetőséget nyújtson tudományos kutatói munkára, szakmai tapasztalatcserére. A világ egyik legrangosabb ösztöndíj-programja jelenleg mintegy 160 országban működik. Magyarország 1978-ban kapcsolódott a Fulbright-hoz.